Thursday, January 31, 2013

..::Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com::..

TERUJA!!!!

Teruja dgn hasil yg saya tgk kat blog Nik, dan terasa cam teringin juga nak buat header kat blog saya yg x brapa cantik ni..... 

Promosi Design Header RM15 by Mykhalish.com


Jom lah buat juga, RM15.00 jer.... Ada lg 6 slot yg kosong... hopefully saya pun bleh joint utk dapatkan peluang keemasan ni sbb ianya terbuka pd 20 org jer... 

Jom! Jom!


Cara menempah:


Untuk Blog
1. Buat satu entry dengan tajuk Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com
2. Letak banner di atas ini dalam entry tersebut dan link ke entry ini.
3. Follow MyKhalish.com
4. Tinggalkan link entry dalam ruangan komen.
5. Email kami spesifikasi header anda (Tajuk, Warna, Gambar dan lain-lain)

Untuk Facebook
1. Buat satu status Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com
2. Juga sertakan banner di atas dalam status tersebut
3. Follow MyKhalish.com
3. Linkkan entry ini dalam status tadi.
4. Email kami spesifikasi header anda (Tajuk, Warna, Gambar dan lain-lain)


Senang jer kan?

Tuesday, January 29, 2013

..:: HappY AnnivErsaRy to Me & My HusBanD ::..

7 tahun sudah berlalu.....


Happy Anniversary sayang!


"Terima kasih kerana menjadi isteri yang terbaik & memahami selama 7 tahun ini. Semoga 
tahun-tahun mendatang akan lebih baik. Semoga Allah membalas ketaatan & kesabaran 
adinda dengan balasan yang terbaik. amin."

Monday, January 21, 2013

..:: JoM MendoWNLoaD MoviE :..

salam isnin semua..
hari ni saya suker sgt sbb terjumpa satu blog ni dan dia bgtau cara2 
nak mendownload movie... saya mmg tgh nak mendownload citer2 cartoon 
utk adam... puas dah sebelom ni, klau ada masa free je, mesti cari nak 
download tp x berhasil...

thank you pd blog kacang buncis... klau korang pun nak mendownload juga...
 try lah guna cara dia ni... saya dah otw tgh mendownload ni....
 (ketika dok update blog ni)

(",)

Friday, January 18, 2013

..:: SaLaM TaJMahaL @ CinTa QaseH ::..

hohoohohohoohohhooo..... 
terimbau kembali kenangan saya di bumi India setahun yg lepas bila tgk citer 
Cinta Qaseh ni.... 


kenangan manis yg x dapat dilupakan..... 


langit yg berbeza... 


klau Qaseh terjumpa Arash di depan Taj Mahal, 




saya plak terjumpa siapa????? hehehehehehheee pak we korea? 


ehehehehehehe... bukan lah... ni tour leader kitorg yg teman kitorg dr KL - India... 
(",)

Tuesday, January 15, 2013

..:: Rahsia Mendapat Anak Yang Soleh ::..

"Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami  isteri-isteri kami dan zuriat keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam  bagi orang-orang yang bertaqwa." [Surah Al Furqan, 74]

Tips Untuk Kaum Bakal Ibu/Ibu Bagi Mendapat Anak Soleh - Dari Satu Diskusi
  • Lazimi makanan yang Halaalan Toyyiban terutama yang makanan yang diproses pastikan Halal dan Toyyib.
  • Berusaha untuk menghafaz Al-Quran bagi mendidik deria pendengaran janin. Boleh mulakan dengan surah-surah lazim. Allah berikan kita kekuatan aqal, jangan under estimate atau kufur dengan nikmat akal. Don't say no before you even start. Saya pernah mendengar kata seorang ustaz, jika kita dah berniat untuk menghafal Al-Quran dan berusaha untuk menghafaz tetapi dijemput dengan ajal terlebih dahulu, maka malaikat akan bantu kita dalam alam barzakh untuk habiskan hafazan 30 juzu'. Wallahu├ílam.
  • Gunakan bahasa -bahasa yang baik semasa berkomunikasi. Jauhkan perkataan yang kasar, carut, sumpah dan laknat. Mulai belajar menggunakan bahasa yang baik dan positif. Contoh yang diberi adalah apabila nak suruh anak solat. "Solat sekarang, kalau tidak masuk neraka".  Walaupun mesej betul tetapi bahasa kurang sesuai. Bagaimana kalau - "anak-anak, sekarang waktu solat sudah masuk. Allah beri kita mata untuk kita melihat, kaki untuk kita berjalan. Kalau kawan kita berikan kita kuih, kita akan ucapkan apa? tentunya "terima kasih". Begitu juga kita dengan Allah, kita kena ucapkan terima kasih dengan pelbagai nikmat yang Allah berikan. Caranya pergi solat. Allah kata kalau orang yang berterima kasih dengan Allah, nanti Allah akan pasti tambah lagi. Allah sayang dengan orang yang tahu bersyukur dengan ni'mat Allah." Tak mungkin pemikiran agung (Islam) disampaikan dengan bahasa yang kasar dan kesat. Sedangkan iklan maksiat pun guna bahasa yang menarik, apatah lagi dalam membentuk generasi pemimpin berperibadi Muslim.
  • Mentadabbur Al-Quran melalui majlis ilmu. Oleh itu, disarankan juga untuk pelajari Bahasa Arab bagi membantu memahami ayat yang dibaca dan menghayati maksudnya.
  • Belajar ilmu-ilmu lain yang diperlukan dalam membentuk generasi pemimpin berperibadi Muslim dalam rahim.
  • Amalkan mandi sunat Pagi Jumaat. Jika terlupa niat mandi sunat Jumaat, niatkan waktu mandi petang. Jika terlupa hari Jumaat, hari Sabtu baru teringat, maka niatlah pada hari Sabtu. Menunjukkan satu komitmen bagimelahirkan generasi pemimpin berperibadi Muslim.
  • Hubungan suami-isteri adalah satu tanggung jawab membina generasi pemimpin berperibadi Muslim, bukan sekadar melepaskan keinginan shahwat.
sumber : iluvislam.com

Saturday, January 12, 2013

..:: JaM GerGasi di BuMi Makkah ::..

Hari ni saya buka email yg dah lama saya dapat.. baru tingat nak buka tgk..... disertakan ngan gambar2 jam gergasi di Makkah....

SUBHANALLAH!!!





Menara Abraj Al-Bait atau lebih dikenali sebagai  “Menara Jam Diraja Mekah” adalah sebuah kompleks yang masih dalam pembinaan di Mekah, Arab Saudi. Pembinaan menara ini dijalankan oleh syarikat pembinaan tersohor Arab Saudi iaitu, Saudi Binladin Group.

 Ketinggian keseluruhan adalah  601 m (1,972 kaki).


saya belum pernah menjejakkan kaki di bumi makkah.... berdoa agar saya dimurahkan rezki, ditetapkan iman, diberi kesihatan utk menjejakkan kaki ke sana...

tetapi terfikir.. pabila niat dihati nak tgk jam gergasi ni melebihi dr niat nak g ziarah kaabah itu sendiri... hhhmmm.... macam mana tu plak jadinya nnt.....

SUBHANALLAH!!!!

Wednesday, January 09, 2013

..:: WW - Wordless Wednesday ::..


..:: GIVEAWAY from miss.leli.lott ::..

My 1st GIVEAWAY post in 2013..... by miss.leli.lott

miss leli ni dia pandai buat "kraftangan" - hehehehehehee... kita pun suka dulu-dulu lah.. tp skrg ni dah bz ngan keje office dan keje rumah, semuanya dah x jadi hobi dah....

ok, jom kita tgk apa yg miss leli offerkan....

senang jer, just follow dia nyer blog and buat satu post pasal giveaway ni.... either you nak yg set A   

 or B.

cantik kan buku tu... hand made tu..... just check it out @ miss.leli.lott giveaway

..:: crack!! - retak seribu ::..

Dalam suasana yg tenang, hati yg suka ria nak g window shopping kat subang parade, tetiba

"TAP" crack crack crack crack ........ (sila baca ngan intonasi yg betul.. heeheheheee)


Betullah tu..... cermin di pintu sebelah co-driver kena batu dan pecah retak seribu....... bukan kerata saya tp kereta anjang tp ianya berlaku ketika saya sedang duduk di tempat co-driver tu.... huhuuhuhuhuhuu... memang terkejut...... sbb masa tu, suasana jln raya tu pun tenang jer.....

Tuesday, January 01, 2013

..:: 2013 ::..

hari berganti
bulan berganti
tahun pun berganti
tahun baru harapan baru
tetap semangat
masa lalu adalah kenangan
hari ini adalah goresan
hari esok adalah harapan
selamat tahun baru 2013
selamat tinggal kenangan
selamat datang harapan