Saturday, April 27, 2013

..:: suka shopping? but please, control urself ::..

Huhuhuuuuuuhhuhuu.... Wanita mmg dikaitkan ngan golongan yg kuat shopping. Ada yg pandai control dan ada yg x pandai.... Tambah2 bg mereka yg punyai card berhantu tu.... Sign jer...

Actually td lunch saya g melawat jiran sebelah. .. Disebabkan pg td dah mkn nasi lemak, so lunch td x mkn. Saya jln2 kat jusco mid tu..... Wow!!! Ada SALE!!!! Saya beli suar slack..... Bila nak byr, chasher tny, ada member card. Sy jwb... X der.... Ada sbnrnya tp dah xpired... Huhuhuuuhuhuu.... Then dia punch and total 64.00..... Laju je sy bg kad and sign.....

Then, chasher tu ckp.... Eh, akak beli 3 psg ek? Bak resit tgk......
Rupanya dia punch 2 jer td.... Then sy tny... X der discount ke?
Dia ckp tu utk member je!!!
Arrrggghhhhhh!!!! Nape x ingatkan sy b4 punch awal2 td..... Mmg sy terkilan jg ngan akak chasher tu td... At least sama2 berbangsa melayu ni, bgtau arr td..... Kata klau x der kad member x der discount ni.... Tp langsung dia x ckp apa pun..... Bg sy mmg biasa bila nak byr diorg minta kad member walaupun ms tu x der sale....

Syok je sy amik smpi 3 psg td sbb sepasang jth dlm 20 hengget je after less.... Aduyai..... Tertipu ngan iklan!!! X baca smpi hbs.... Rupanya member sale!!!! Mmg baca td member sale tp... Entah lah... X prasan kot ... Huhuhhuuuu...

So yg last tu cancel x jd beli.... Dpt 2 jer.... Tu lah saya ni mmg x berhati2.... Pakai laju jer byr td....
Mood sedih ni dan menyesal pun ada... Bukannya terdesak sgt nak kan suar tu..... Huhuhuhuuu....
So... Lps ni... NO more shopping!!!! Tu je yg paling senang.... My card yg berhantu tu kena tinggalkan kat rumah....

Friday, April 26, 2013

..:: SaLaM JumaaT ::..


..:: PerlumbaaN ::..

Cam best je tajuknya... Perlumbaan apa? Antara apa dan siapa?

Kat site ni kan ada lg sorg mamat qs ni.... Dia bujang lg. Dok kat ampang.... Tiap2 hari saya akan smpi awal drp dia wyalaupun kul 8 br sy gerak dr shah alam..... Klau sy dah lmbt, dia lg lmbt.... Sepatutnya dah bujang, mampu manage masa utk smpi opis ni b4 kul 8 pg. Ni tak..... Ish... Ish... Ish...

Itulah perlumbaannya.... Tiap2 pg bila smpi opis, mesti sy tgk keta dia ada ker tak.... Klau x der, yeahhhhh!!!! Saya menang!!! Dan selalunya mmg sy menang arrrr....

Hari ni pun saya menang!!!!!!

Thursday, April 25, 2013

..:: Me @ siTe ::..

hahahhahaaa.... Ni je lah keje saya bila masuk site....

bergambar kat site!!! hahahahhahahahahaa....

x lah... actually kita suka ikut COW trun g inspection. sbb banyak benda yg boleh saya 
belajar... tambahan plak, COW tu baik orgnya.... budak bujang, adik kiter lah.... 
klau cakap akak x tau, mesti dia tunjuk dan ajarkan....
tu yg best tu...


ni masa inspection rebar utk slab.... 

main task saya kat sini ialah kire besi / rebar... control rebar wastage... 
klau subcon claim tu sket2 jer kita buat sbb ada lg sorg qs yg incharge subcon claim & client claim....
best kan... keje simple jer..huhuhuhuhuuu... x arr rasa stress sangat...
tp penat nak kejar arr ngan workdone kat site ngan take off qty kita...


ni plak formwork... baru kiter tau rupanya cam ni caranya klau nak tau formwork ni lurus atau
pun x... ada benang yg digantung dr atas trun ke bawah... klau jaraknya yg kat atas tu sama ngan yg kat bawah, maknanya lurus arrr tiang tu....


ni plak pilecap. besar tak pilecapnya? besar kan? ni pilecap yg paling kecik tau!!


Tuesday, April 16, 2013

..:: My AdeeNa ::..


memang x dapat nak dipisahkan ngan ice-cream!!!!!!
uhuhuhhuhuhuuuu.... sudah pandai arrrr

Thursday, April 04, 2013